alexandra

alexandra
-

Friday, 10 March 2017

Kada se vreme uspokoji i na kopnu živimo gore, duša nam ište besmrtno more i moćni huk beskonačnog vala....

Moje misli imaju težinu neba, onog beskrajnog, što ipak stane u jedno oko. Gledam te i život bih svoj dala da vratim jedno vreme, jer takvi kao Ti sreću se samo jednom u životu. Kažu da je beskrajna ljubav  bezvremenska, da ne poznaje prostore. Ja sam se davno izgubila u jednom od Hilbertovih prostora. Godinama sam živela san koji nikada nije postao java. Probudila sam se. Na putu između sna i jave shvatila sam da je smisao čežnje put ka osećanjima koja sam želela da doživim. To je pomalo bolno osećanje koje me je u trenutku buđenja stavlilo u inferiorni položaj u vlastitim očima. Kao da sam sama sebi pojela godine života čekajući život koji nikada neće postojati.
U tvojim očima brojim svoje sitne bore oko očiju, koje su godinama videle samo jedno lice, koje je bilo san o sreći. Tvoj pogled briše moje godine, ali vreme ne može vratiti. 
Tišina ponekad govori više od hiljadu reči. U njoj za tren preletš čitava poglavlja svog života i shvatiš da je sudbina krupna reč koja ima svoja pravila. Dvoje se jednostavno sretnu onda kada svaka nada nestane. Susret koji pobije prozaično načelo o "hemiji". Rekla bih da je ljubav malo matematičko načelo iz koga izvučeš zaključak i potvrdiš ga, pa opet izvučeš zaključak i tako u nedogled... ;))
Zamisli višecifreni celi broj N koji predstavlja kvadrat nekog broja. Tačnije svaka cifra broja N predstavlja kvadrat nekog broja.
Koliko iznosi broj N?! 
Praznina u meni progovara - nedostojna ja sam, svake ljubavi, od nje izgaram, ali za nju ne znam. Ja sam bljesak munje, vatra iz oblaka,
koja samo  ljubav uzima, upijam njenu slast i  suze me večno prate, jer verna nisam nikom, niti ikom pripadam....
Rekoh sebi - šteta kosmičkih razmera, jer ni poluga mi ne može pomoći da rotiram Zemlju u nazad i  vratim vreme... Sudbina ponekad surovo sudi....možda sam zaslužila...


3 comments:

Giga said...

"N" it should be infinity. Beautiful seagulls and beautiful last view. Regards.

Alexandra said...

That's right! Thanks for reading and thinking ;))I wish you all the best!!

Villa-loredana said...

https://www.youtube.com/watch?v=y9jvu83mcbA