You'll never be able to escape from your heart. So, it's better to listen to what it has to say. That way you'll never have to fear an unanticipated blow...

Sunday, 25 September 2016

Svega će biti samo nas više nikada....Zaustavite Zemlju silazim, sada stvarno odlazim....da baš odlazim.....


Gledam te, možda poslednji put i ne znam kako ni zašto u ovom času setih se Aristotela, filosofijo moja, ti si kao Šekspirovski lik, biti il' ne biti, šta da ti kažem za "kraj"?!
Nužno je da SADA - ne ono prema čemu drugome, nego po sebi samome bude nedeljivo, te takvo prisutno u svakom vremenu. Jer ono je neka krajnost prošloga (kako na toj strani nema ničeg budućeg) i opet neka krajnost budućeg (kako na toj strani nema ničeg prošlog). Ako se bude dokazalo da je SADA takvo po sebi i jedno te isto, odmah će biti jasno da je nedeljivo. I nužno je da SADA, koje je krajnost oba vremena, bude isto. Jer kada bi ono bilo drugačije, onda ne bi bilo jedno drugome susedno, zbog toga što neprekidno nije sastavljeno od bezdelnih stvari, pa ako je jedno odeljeno od drugog, postojaće vreme koje je između, jer svako je neprekidno takvo te postoji nešto istoimeno između granica.
Ako je SADA deljivo, biće nešto prošlog u budućem i biće nešto budućeg u prošlom. Ni samo SADA nije uvek isto, jer vreme je deljivo na mnoge načine.....Razumeo?!

No comments: