Monday, 29 August 2016

Ljubav je vrsta slepila kojom se vidi sve najlepše

Rekla je: "Vidimo se jednog lepog dana!"
Uzvratio je: "Onda tog dana u podne, ispred sunčanog sata!"
Žena uglavnom ne zna šta hoće, ali u većini slučajeva ostvaruje svoje namere. Žena voli da je voljena  zato ponekad ugnjavi onoga koga voli i od koga očekuje da je voljena. Za razliku od nje muškarac veruje u ljubav i kad nije nikad bio voljen i zanosi se ljubavlju i onda kada ne voli ženu.
Došao je po dogovoru. Sa parkinga mahnuo je rukom, da mu se pridruži u apartmanu. Doviknuo joj je da sve svoje sa sobom nosi....
Onaj ko pronađe svoj prototip uživa u savršenoj i trajnoj ljubavi. Vreme je ne može promeniti, udaljenost je ne može ukloniti, razumevanje je potpuno.
I šta je zapravo ljubav?!
Životna sila koja kruži u nama i oko nas, koja nas diže, goni napred, zaustavlja ili obara....
Sanjala je princa sa belim konjem i kočijom, ali njen san je prevazišao njegove mogućnosti....
Pogleda ga i uz suze i smeh izusti: " Zaljubljeni se danas očajno vole, kao što sutra mogu očajno da se omrznu, a oni se omrznu bez stvarnog povoda, kao što su se zavoleli bez stvarnog razloga..."
Njena plemenitost koja ga je zaslepila, merila se karatima....
Kuda sad da krene u koju vodu da se baci i spere svu tugu sa srca svog?!
Ma nije život jedna žena, nek joj đavo vrata otvori...
Ljubav je velika smetnja seksu. Seks ne može da čeka, a ljubav traži da se sve obrazloži i objasni: i da li me voliš, i koliko me voliš, i šta moje najviše voliš, i da li ćeš me voleti kao što me sada voliš, i da li si nekoga voleo više od mene… Toliko ljubavi seks ne može da podnese i najčešće odustaje.....
I šta je ljubav?!
Ljubav je sredina između seksualnih želja i mogućnost....

No comments: