Thursday, 10 March 2016

Treba gledati pravo. Jer da se htelo gledati iza sebe, dobili bismo oči na potiljku. Treba ljubiti zemlju dece svoje, a ne dedova svojih. Jer čast neće zavisiti od toga odakle dolazimo nego kuda idemo


Spomenik Borislavu Pekiću 
lični stav - Mihal Ramač
Da je spomenik Borislavu Pekiću otkrio Josip Broz, Dobrica Ćosić bi kroz pola veka napisao da se tiranin, ponizivši Krcuna i Leku, još jednom narugao Srbima.
Da je spomenik Borislavu Pekiću otkrio Slobodan Milošević, širom Srbije počeli bi mitinzi sa zahtevom da se Slobi podigne još veći i još stariji.
Da je spomenik Borislavu Pekiću otkrio Vojislav Koštunica, televizija bi danonoćno prenosila izjave Matije Bećkovića i Emira Kusturice o Kosovu i Metohiji.
Da je spomenik Borislavu Pekiću otkrio Zoran Đinđić, treća Srbija bi vrisnula da je to teži greh do uvođenja veronauke u škole i šire.
Da je spomenik Borislavu Pekiću otkrio Milan Milutinović, Akademija nauka priredila bi svečani prijem u njegovu čast.
Da je spomenik Borislavu Pekiću otkrio Boris Tadić, znalo bi se da iza toga stoje Đilas (ovaj, ne onaj), Jeremić, a pogotovo Alijev.
Da su spomenik Borislavu Pekiću otkrili mitropolit Amfilohije i Dodik, vascela Srbija bi još jednom ničice pala pred njih.
Da Aleksandar Vučić nije otkrio spomenik Borislavu Pekiću, svi imenovani i neimenovani pitali bi se ko beše taj Pekić i šta će njemu spomenik.
P.S. Budućnost će ili biti kao sadašnjost, pa nas neće trebati, ili će se od nje razlikovati, pa nas neće razumeti....

No comments: