You'll never be able to escape from your heart. So, it's better to listen to what it has to say. That way you'll never have to fear an unanticipated blow...

Thursday, 10 March 2016

Treba gledati pravo. Jer da se htelo gledati iza sebe, dobili bismo oči na potiljku. Treba ljubiti zemlju dece svoje, a ne dedova svojih. Jer čast neće zavisiti od toga odakle dolazimo nego kuda idemo


Spomenik Borislavu Pekiću 
lični stav - Mihal Ramač
Da je spomenik Borislavu Pekiću otkrio Josip Broz, Dobrica Ćosić bi kroz pola veka napisao da se tiranin, ponizivši Krcuna i Leku, još jednom narugao Srbima.
Da je spomenik Borislavu Pekiću otkrio Slobodan Milošević, širom Srbije počeli bi mitinzi sa zahtevom da se Slobi podigne još veći i još stariji.
Da je spomenik Borislavu Pekiću otkrio Vojislav Koštunica, televizija bi danonoćno prenosila izjave Matije Bećkovića i Emira Kusturice o Kosovu i Metohiji.
Da je spomenik Borislavu Pekiću otkrio Zoran Đinđić, treća Srbija bi vrisnula da je to teži greh do uvođenja veronauke u škole i šire.
Da je spomenik Borislavu Pekiću otkrio Milan Milutinović, Akademija nauka priredila bi svečani prijem u njegovu čast.
Da je spomenik Borislavu Pekiću otkrio Boris Tadić, znalo bi se da iza toga stoje Đilas (ovaj, ne onaj), Jeremić, a pogotovo Alijev.
Da su spomenik Borislavu Pekiću otkrili mitropolit Amfilohije i Dodik, vascela Srbija bi još jednom ničice pala pred njih.
Da Aleksandar Vučić nije otkrio spomenik Borislavu Pekiću, svi imenovani i neimenovani pitali bi se ko beše taj Pekić i šta će njemu spomenik.
P.S. Budućnost će ili biti kao sadašnjost, pa nas neće trebati, ili će se od nje razlikovati, pa nas neće razumeti....

No comments: