You'll never be able to escape from your heart. So, it's better to listen to what it has to say. That way you'll never have to fear an unanticipated blow...

Monday, 7 April 2014

Pukovnik - muškarac čija je odlika da se može izdrati na majora...


Čovek ne treba ni pred kim da puzi - narednik će ti to objasniti
Primeran kaplar:čovek se može pouzdati da mu ništa pametno neće pasti na pamet
Tamo gde je kaplar vrhovni komandant, sjajno izglancane čizme važe za strategiju

General - kaplar, koji je više puta unapređen
Profesionalni oficir - čovek koga u mirnim vremenima izdržavamo na državnim jaslama, da bi nas u ratu poslao na front...

Događaj iz vojničkog života

Humoreska objavljena svojevremeno u listu Literaturnaja gazeta (Moskva) 
(nastala kao varijacija na temu priče A. P. Čehova "Pomračenje Meseca")

Pukovnik - majoru:
Sutra u 9.00 časova nastupiće pomračenje Sunca, to jest pojava koja se ne događa svaki dan. Naredićete da se vojnici postroje u krugu kasarne. Odeća svakodnevna. Prilikom posmatranja te zanimljive prirodne pojave objašnjenja ću davati ja lično. U slučaju padavina i loše vidljivosti vojnike smestiti u gimnastičku salu.

Major - kapetanu:
Po naređenju gospodina pukovnika sutra u 9.00 održaće se pomračenje Sunca. U slučaju kiše u svakodnevnoj odeći u krugu kasarne pretpostavlja se da će doći do slabe vidljivosti. Tada - iščezavanje Sunca obaviti u gimnastičkoj sali. Tako nešto ne događa se svaki dan.

Kapetan - poručniku:
Po naređenju gospodina pukovnika sutra u 9.00 u gimnastičkoj sali uvežbavaćemo iščezavanje Sunca. Odeća - svakodnevna. Da li će padati kiša ili neće - odlučiće gospodin pukovnik. Tako nešto ne događa se svaki dan.

Poručnik - naredniku:
Kad sutra u gimnastičkoj sali počne da pada kiša, a tako nešto ne događa se svaki dan, naš pukovnik će iščeznuti u 9.00 u svakodnevnoj odeći.

Dežurni u garnizonu:
Vojnici, sutra treba da iščezne naš pukovnik. Tako nešto ne događa se svaki dan. Baš mi ga je žao!


No comments: